Шесточлана породица Крстић из села Смрдан, недалеко од Лесковца, живи у две собе, у кући у којој је купатило само сан. Ови људи много раде, а мало зарађују, и поред свих проблема и мука које су их задесиле, њих не спречава да остану позитивни, ведри и насмејани.

Породицу Крстић чине, отац Владица(36), мајка Александра(33), синови Никола(12) и Михајло(7), и Владицини родитељи, стара непокретна мајка и психички болестан отац.

Када бисмо могли једном реченицом да опишемо ову породицу, рекли бисмо то овако: „Дом је тамо где је породица и љубав!“ Али нажалост кућа у којој живе, услова, за нешто што се може назвати домом, нема.
У једној малој соби бораве родитељи са својим синовима и сви заједно спавају. Купатила нема, купају се у металном кориту у дворишту, и како нам кажу ови скромни дечаци највећа жеља им је управо то, купатило и једна мала собица.

Владица није способан за рад, има 70% оштећење вида и проблем са срцем, не бира посао али нико није желео да га запосли због његовог здравственог стања. Тренутно са оцем обавља физичке послове око гробља, када посла има, а када нема, продају сир који праве за своје потребе да би купили основне намирнице.
Једина примања су им социјална помоћ и дечији додатак у износу од 26.000дин.
Михајла(7) смо посетили у школи која се налази поред његове куће, једини је у другом разреду, и веома послушно дете, одличан ђак, како нам је рекла његова наставница енглеског, дете за пример.

Поставља се питање, да ли наша деца заслужују да живе овако? Да ли заборављамо да су управо та деца наше благо, наша будућност и радост?

„Ма колико год тешко било, за децу мора да има, за то се боримо…“ – каже нам мајка Александра.

И није важно какви смо људи, јесмо ли богати или сиромашни, једно нам је заједничко, а то је да ћемо у нашој домовини срести људе који ће нам увек помоћи, ма каква нас невоља задесила.

Зато наша Фондација покреће велику акцију прикупљања средстава за помоћ породици Крстић!
Да свако дете има детињство какво заслужује, испунимо живот добрим делима!

 

Динарски рачун Адико банка 165-7010855807-48
Динарски рачун Банка Интеса 160-6000000838286-13
IBAN RS351657010855831-73
PayPal paypal.me/pokrenizivotsrb
SWIFT/BIC HAABRSBG