Porodica Mišić koju čine otac Mića(43), majka Tamara(37) i sinovi Mihajlo(12) i Božidar(10), živi u selu Stajkovce, nedaleko od Leskovca.

 

Malo je reći da smo bili uznemireni kada smo videli stanje kuće i nepodnošljive uslove u kojoj žive Mihajlo i Božidar sa svojim roditeljima.

 

Da im je borba za bolji život neprestana dokazuje i to da otac Mića već godinama radi samo u trećoj smeni kako bi majka Tamara mogla da ide u nadnicu kada decu isprati u školu.

 

Propala stolarija, oronuli zidovi, posledice poplava, stari nameštaj, hladan i jeziv prizor prostorija je samo deo onoga što možete videti u njihovoj kući.

 

Majka sa decom spava u jednoj sobi i to je jedina soba koju greju i u kojoj mogu da borave, a otac Mića, rekli bismo da se ne seća kakav je osećaj normalno spavati.
Majka Tamara je imala teško detinjstvo, rođena je bez jednog oka i imala je tešku operaciju glave ali pored svega toga nju to ne sprečava da radi nadničarske poslove po selu kako bi prehranila porodicu.

 

Vrednu decu, Mihajla i Božidara, kada majke i oca nema kod kuće, čeka i te kako naporan posao oko kuće a sami spremaju i obroke kada ima uslova za isti.

 

Hajde da izmamimo osmeh na lice ovim dečacima, i omogućimo im normalno odrastanje!

 

PODELITE APEL I UKLJUČITE SE!