У селу Кумарево, општина Лесковац, живи породица Живковић. Мајка Биљана(50), отац Новица(52) и син Александар(16).

Током посете овој породици, Новица нам је испричао о несрећи која му се догодила приликом једне фудбалске утакмице. „Када сте бољи ривал а срећа вам окрене леђа.“- рекао нам је Новица. Наиме, играо је у одбрани, када га је лопта погодила у главу, и на тај начин задобио озбиљне повреде од јачине ударца. Током разговора са њим приметили смо да му је говор отежан и да тешко склапа реченице.

Како нам каже његов син Александар, та утакмица је била пресудна за прелазак у ФК Црвена Звезда, али нажалост срећа није била на његовој страни.
Уследиле су многобројне операције, и борба за његов живот, међутим, данас Новица није у могућности да води бригу о себи и својој породици, није способан за рад, па је Биљана преузела бригу о домаћинству.

„Често има вртоглавице, не сме никада да буде сам, због тога не могу да радим даље од куће. Када ме у селу неко позове око посла на њиви, чува га син Александар, ако не иде у школу.“

Александар је ђак Трговачке школе у Лесковцу, а како нам је рекао, жеља му је да буде полицајац.

Породица живи од социјалне помоћи и дечијег додатка у износу од 18.000дин.

„Од тих пара, велики део иде за лекове које су потребне Новици, врло мало остаје за храну, рачуне, школу.. Од дневнице зарађене у надници сам купила цемент да мало поправим испуцале зидове, али од тога не могу више. Јуче сам радила код једних људи који ће ми дати паприку уместо новца.“ – прича нам Биљана.

Помозите нам да адаптирамо дом породице Живковић и омогућимо им боље услове за живот!