Како да помогнем?

Укупан број СМС порука

Упиши 1 и пошаљи na

3800

Провизија

0%

РСД -
УСД -
ЕУР -
ЦХФ -

Упутство

Свако ко је у прилици и жели да помогне нашим корисницима то може учинити на неколико начина.

Уколико желите да помогнете нашим корисницима можете послати СМС поруку са одговарајућим бројем за било ког корисника. Сваки корисник има различит број, који треба да упишете у текст поруке и пошаљете СМС на број 3800 како бисте остварили донацију. Вредност поруке је две стотине динара (ПДВ се не наплаћује). Након послате поруке примићете СМС којим ће вам оператор потврдити донацију.

Такође, можете уписати и број 1 у садржај поруке и послати СМС на број 3800. Таква донација одлази на заједнички рачун.

Пример: Желите да помогнете Петру Петровићу. На његовом профилу пише да је регистрован под корисничким бројем 7. Напишите поруку са садржајем 7 и пошаљите СМС на 3800.

Сваки Корисник има свој посебни динарски рачун на који можете да уплатите донацију. Донацију можете извршити у Пошти или банци, попуњавањем налога за уплату или пренос. Уколико користите мБанкинг апликацију, можете аутоматски попунити налог за пренос за донирање одређеном кориснику, очитавањем његовог QR кода, који се налази при дну његове профилне странице.

Пример: Желите да помогнете Петру Петровићу. На његовом профилу можете да видите његов посебан број динарског рачуна. Новац уплаћујете тако што у најближој банци уплатите жељену суму на одговарајући рачун. На сајту pokrenizivot.com можете већ следећег радног дана да се уверите да ли је уплата извршена.

nalog-za-uplatu-primer.jpgnalog-za-prenos-uputstvo1.jpg

Сваки корисник има свој посебни девизни рачун на који можете да уплатите новац.

Пример: Желите да помогнете Петру Петровићу. На његовом профилу можете да видите његов посебан број девизног рачуна у еврима. Испод банера се налази линк са инструкцијама за уплате на девизни рачун у еврима. Новац му уплаћујете тако што у најближој банци уплатите жељену суму на одговарајући рачун. Уплата ће бити видљива на сајту Фондације када прође кроз девизни рачун корисника.

Уплата преко Интернета се врши платним картицама из земље и иностранства преко 'e-commerce' сервиса Интеса банке. Омогућено је коришћење 'Маестро', 'Виса' и 'Мастер цард' платних картица.

Пример: Желите да помогнете Петру Петровићу. На његовом профилу постоји линк е-донирај. Кликом на линк долазите на страницу Интеса банке где је потребно да упишете неопходне податке да би се донација реализовала. На сајту pokrenizivot.com можете већ након неколико дана да се уверите да ли је уплата извршена.

Омогућили смо донирање и путем ПајПал налога.

Пример: Желите да помогнете Петру Петровићу. На његовом профилу постоји линк дугме ПајПал. Кликом на њега долазите на страницу где уносите износ који желите да донирате у Еврима и ако желите своје име и презиме. Такође, потребно је да потврдите поље НИСАМ РОБОТ, након чега се кликне на дугме Донирај и следе даљи кораци. Донирање путем ПајПал-a није могуће из Србије због законских ограничења.