Услови коришћења

20.11.2021.

Посетом или донацијом прихватате услове коришћења који су наведени у даљем тексту. Хуманитарна организација Покрени Живот задржава право да без претходног обавештавања врши измене и допуне ових Услова коришћења.

Комуникација са корисницима

Наша комуникација са посетиоцима сајта и донаторима се одвија путем електронске поште или обавештењима која ћемо објављивати на овом сајту.

Изјава о заштити приватности корисника

Посетом или донацијом прихватате услове коришћења који су наведени у даљем тексту. Хуманитарна организација Покрени Живот задржава право да без претходног обавештавања врши измене и допуне ових Услова коришћења.
Комуникација са корисницима
Наша комуникација са посетиоцима сајта и донаторима се одвија путем електронске поште или обавештењима која ћемо објављивати на овом сајту.
Хуманитарна организација Покрени Живот се обавезује и гарантује чување и заштиту приватности података свих наших донатора.
Хуманитарна организација Покрени Живот прикупља само неопходне, основне податке о донаторима и податке неопходне за пословање и информисање корисника у складу са добрим пословним обичајима и у циљу пружања квалитетне услуге. Дајемо донаторима могућност избора укључујући могућност одлуке да ли желе или не да се избришу са mailing листа које користе за наше маркетиншке акције. Сви подаци о донаторима се строго чувају и доступни су само запосленима којима су подаци нужни за обављање посла. Сви запослени у Хуманитарна организација Покрени Живот одговорни су за поштовање начела заштите приватности.
Обавезујемо се да прикупљене податке не користимо ни у које друге сврхе.

Интелектуална својина

Садржај приказан на овом сајту као што текстови, фотографије,логотипи, видео и аудио записи, дизајн (банери, иконице), и софтвер су власништво Хуманитарна организација Покрени Живот и не могу се користити без претходне сагласности.

Радно време

Онлине донација преко веб презентације www.pokrenizivot.com radi од 00-24х, 7 дана у недељи. У случају техничких проблема или током захвата редовног одржавања сајт може бити краћи временски период недоступан о чему ћете бити обавештени.

Промена (ажурирање) података на сајту

Хуманитарна организација Покрени Живот задржава право да може у свако време, без претходне најаве, променити податке приказане на било којој страници сајта.

Услови донације

www.pokrenizivot.com је web презентација која послује у складу са Законом о електронској трговини и свим осталим важећим законима и прописима у Републици Србији. Детаљни услови донације наведени су у следећем тексту. Молимо Вас да се упознате са њима пре него што дате донацију:

Донирање

Приликом донирања потребно је да испратите следеће кораке:

1. Унос података ради евиденције донатора
2. Унос износа донације
3. Финални преглед података
4. Преглед и потврда донације1. Унос података ради евиденције донатора

Приликом попуњавања формулара за донацију потребно је да унесете своје личне податке и email адресу. Евиденција се обавља само једном, а сваки следећи пут када посетите www.pokrenizivot.com систем ће вас аутоматски препознати по унетој email адреси и ажурирати ваше остале податке.

2. Унос износа донације
У поље за износ донације потребно је да унесете износ који желите да донирате. Све трансакције на нашем сајту обрачунавају се у динарима (РСД).

Преглед и потврда донације
Пре него што потврдите донацију, можете још једном проверити све детаље: износ донације, податке о донатору.
Плаћање
Подржава следеће начине плаћања:

– платном картицом (е-донирај)

Уколико поседујете Visa, MasterCard, ДинаЦард или Америцан Express платну картицу одобрену од стране банке издаваоца за online плаћање, изаберите овај начин плаћања. Након што потврдите донацију, бићете преусмерени на сајт Банца Интеса Београд. На сајту банке вршите унос података са платне картице и обављате плаћање. Уколико је трансакција успешна бићете враћени на наш сајт са обавештењем да је плаћање успешно обављено. У случају да плаћање није успело, бићете враћени на наш сајт са информацијом о неуспелом плаћању и моћи ћете да поновите плаћање или да изаберете други начин плаћања. Из сигурносних разлога, подаци о вашој платној картици су видљиви само Банци Интеса Београд као процесору картица. Сајт банке је заштићен и сигуран за овај начин плаћања.

– донација путем PayPal-a

Уколико поседујете PayPal налог, изаберите овај начин плаћања. Након што потврдите донацију, бићете преусмерени на сајт PayPal-a где вршите унос података о вашем PayPal налогу након чега потврђујете плаћање износа са вашег налога.

Законом о девизном пословању Републике Србије („Сл. гласник РС“, бр. 62/2006, 31/2011, 119/2012, 139/2014 и 30/2018), није дозвољено девизно плаћање између резидената, тако да је донирање путем PayPal-a дозвољено само за донаторе који НИСУ резиденти Републике Србије.

Хуманитарна организација Покрени Живот није у систему ПДВ-а.
Након успешно завршене куповине, купцу се аутоматски шаље потврда путем електронске поште да је донација успешно реализована.

Рекламације

Рекламације везане за извршену упату

Основни подаци о фирми
Трговац је у обавези да на e-commerce продајном месту предочи:

• Хуманитарна организација Покрени Живот
• Учитеља Јосифа 23 а/3
• 9499
• 28287542
• 111654117
• www.pokrenizivot.com
• +381603212050
[email protected]

Изјава о конверзији

Ако су на е-kомемерце продајном месту цене изражене и у страној валути (€, $, …) Трговац је у обавези да предочи следећу изјаву о конверзији (или сличну): ‘All payments will be effected in Serbian currency – dinar (RSD). The amount your credit card account will be charged for is obtained through the conversion of the price in Euro into Serbian dinar according to the current exchange rate of the Serbian National Bank. When charging your credit card, the same amount is converted into your local currency according to the exchange rate of credit card associations. As a result of this conversion there is a possibility of a slight difference from the original price stated in our web site’

‘Сва плаћања биће извршена у локалној валути Републике Србије – динар (РСД).За информативни приказ цена у другим валутама користи се средњи курс Народне Банке Србије. Износ за који ће бити задужена Ваша платна картица биће изражен у Вашој локалној валути кроз конверзију у исту по курсу који користе картичарске организације, а који нама у тренутку трансакције не може бити познат. Као резултат ове конверзије постоји могућност незнатне разлике од оригиналне цене наведене на нашем сајту.

Контакт подаци – кориснички сервис

Трговац је у обавези да на e-commerce продајном месту предочи контакт податке (адресу, број телефона и e-mail адресу) на које се корисници/купци могу обратити како би добили потребне информације у вези са наруџбином али и у случају рекламације или отказа наруџбине.
Учитеља Јосифа 23 а/3 Лесковац
+381 60 3212 050

Политика рекламација

Рекламације везане за извршену упату (донацију) су могуће у следећим случајевима:
1. Злоупотреба картице;
2. Погрешно унет износ (нула више и сл.).
У случају рекламација из неког од напред наведена два разлога,исте се примају тако што се e-mail са потврдом о извршеној трансакцији прослеђује на e-mail адресу [email protected] и уз њега се прилажу скенирани захтев за поврат средстава у слободној форми у којем се наводи разлог. Потребно је да захтев садржи потпис власника картице и скенирану личну карту, као и контакт телефон. Пошиљалац ће бити контактиран, а средства враћена у року од 10 дана након успостављеног контакта.
Средства се враћају на рачун који је везан за платну картицу којом је донација извршена.

Заштита поверљивих података о трансакцијама

Приликом уноса података о платној картици, поверљиве информације се преносе путем јавних информација мреже у заштићеном (шифрованом) облику користећи ССЛ протокол и ПКИ систем, као што је тренутно најсавременије криптографске технологије. Сигурност података приликом куповине гарантује процесор платних картица Банца Интеса ад Београд, па се комплетан процес наплате обавља на сајту банке. Ни један једини У овом тренутку, подаци о платној картици нису доступни нашем систему."

Повраћај средстава

У случају враћања средстава донатору који је претходно платио неком од платних картица, делимично или у целости, а без обзира на разлог враћања, Хуманитарна Фондација „Покрени Живот“ је у обавези да повраћај врши искључиво преко VISA, ЕЦ/МЦ и Маестро метода плаћања, што значи да ће банка на захтев продавца обавити повраћај средстава на рачун корисника картице.

Изјава о ПДВ-у

Уколико је трговац у систему ПДВ-а истиче се изјава: „ПДВ урачунат у цену и нема скривених трошкова“.
Уколико није, истиче се једна од следећих изјава:

„(Име правног лица) није у систему ПДВ-а“
„(Име правног лица) није пријављен у систем ПДВ-а“
„(име правног лица) није обвезник ПДВ-а“