Хуманитарни концерт одржан је 25.јуна у склопу манифестације „Лесковачко лето 2020” са почетком у 22ч на бини испред Шоп Ђокићеве куће.

„Велико задовољство је било сарађивати са овим дивним музичарима и музичким групама који су се одазвали нашем позиву и били део овог прелепог хуманитарног концерта. Лепо је видети како млађи родитељи који пролазе подстичу своју децу и уче их како треба бити хуман и помоћи у складу са својим могућностима што се може и видети из прилога. Иза нас су многобројне акције које смо организовали и планирамо у наредном периоду у складу са епидемиолошком ситуацијом организовати велики број активности како у Лесковцу тако и шире”, рекао је заступник Хуманитарне организације „Покрени Живот” др Небојша Миљковић.

Један од циљева концерта, као и један од циљева организације јесте промовисање активизма, солидарности и хуманих вредности. Из дана у дан сусрећемо хумане и добре људе који се прикључују нашој мисији и помажу нам у остваривању циљева организације. На седници одржаној 28. јуна 2020. године констатовано је да је на концерту прикупљено 10.310,00 динара.