Трошна кућица усред богатог села Губеравац код Лесковца. У кућици са даскама уместо таванице, старој 130 година, Божа и његов непокретни син Далибор у инвалидским колицима.

У том дому на промаји нема воде, купатило је само сан, нема телевизора, нема скоро ничега, а и оно чега има је у катастрофалном стању.

Двојица мушкараца, један инвалид који од рођења има парализу, стар 40 година, други стар 70 година и без икаквог имања, самују већ 16 година од како је умрла супруга и мајка Ружа.

strong>“Није ни тада било бог зна како добро, али сам могао да зарадим у надници неки динар јер је моја супруга Ружа чувала сина, прала нас, кувала нам. После ње све је стало и све је пропало и све је пало на мене, а ја изгледа и нисам баш вичан свему“ прича Божа.

Купимо храну, а остало потрошимо за лекове. За толико стигне. А прикупио сам и за шпорет на дрва и изгледа да су ме преварили јер не греје и све време дими, па сам ставио ову плинару. Једва смо изимили јер су нам и дрва мањакла“, прича Божидар, док његов син гестакулацијама исказује тугу.

Никада, вели, није било довољно новца да се вода са хидрофора у дворишту уведе у кућу, као ни новца за купатило, па је овде хигијена давно рекла – збогом.
Уручили смо им инвалидска колица како бисмо бар мало Далибору олакшали његов већ доста тежак живот с обзиром да је од рођења непокретан.

Помозите нам да олакшамо живот и помогнемо Божи и његовом сину Далибору!

Динарски рачун 165-7010855807-48
IBAN RS35165-7010855831-73
PayPal paypal.me/pokrenizivot
SWIFT/BIC HAABRSBG