Доказ да из доба ове тешке паднемије можемо извући и позитивне ствари!

Марко Шошкић из Лесковца је успео да тешку ситуацију где многи због затварања пословних објеката остају тренутно незапослени преокрене у дивну хуманитарну акцију и помоге малом Стефану да сакупи новац за лечење. Он је пристао на интервју са нама и на питање како је пронашао инспирацију и како је започео све ово одговорио је следеће.

„Када сам видео слику малог Стефана са својих 20 еура у рукама осетио сам се беспомоћно. Истраживао сам и схватио да је најлакши и најбржи начин на кој су људи пристајали да уплате новац СМС опција која за Стефана још увек није реализована. Одлучио сам да цу ја постати та инстант могућност уплате и кренуо да идем од врата до врата да разговарам са људима који имају жељу и у могућности су да помогну.“

Стефан Ранђеловића из Пресечине болује од генерализоване интерикталне епилептичке абнормалности, коју је добио са свега девет месеци старости. Његово тешко стање подразумева учестале епилептичке нападе, и мали Стефан мора да иде на лечење у Турску.

Марко уредно записује име и презиме сваког ко је донирао новац а неретко се и слика са њима како би све то поставио на друштвене мреже и мотивисао што је више људи могуце. Имао је више занимљивих случајева где су га људи заустављали на разним локацијама како би му дали новац а он је као омиљени случај издвојио новац који му људи анонимно убацују у поштански сандучиц. „За сада је цифра коју сам успео да сакупим оквирно 125 000 динара. Пријатељица која ми помаже предложила ми је разговор са мањим и већи предузећима и након разговора пронашли смо њих неколико који су вољни да помогну чим се поново све отвори. Мој крајњи циљ јесте да сакупимо пола милиона али за сада ћу бити презадовољан цифром од 200 000 коју ћу уплатити на рачун мајке малог Стефана.“

Марко је отац двоје деце, те је веома саосећајан и разуме колико је тешко Стефановим родитељима. У зависности од посла и обавеза покушаће да настави свој хумани рад и када сакупи одговарајућу цифру која му је сада приоритет јер како и сам Марко каже има још много деце којима је потребна помоћ, када би свако одвојио колико може многима би смо улепшали или чак спасили живот.

Поносни смо на Марка и настављамо да га бодримо, и апелујемо на све људе који су у могућности да помогну, јер ваше мало некоме је много!

Помозимо Стефану

Динарски рачун 165-7010855807-48
IBAN RS35165-7010855831-73
PayPal paypal.me/pokrenizivot
SWIFT/BIC HAABRSBG