O nama

Porodica kao elementarni oblik društvene zajednice izložena je dejstvima društvenih promena. Porodica kao zajednica, na teritoriji Republike Srbije, nije mogla ostati imuna na negativna dejstva duboke društvene i ekonomske krize.

Svedoci smo opadanja nataliteta što se može primetiti u odnosu na 2015.godine kada je broj rođenih beba u Srbiji bio 65.657, a u 2020.godini taj broj je drastično opao i broj rođenih beba u toj godini iznosi 61.692.

Sve izraženije siromaštvo velikog broja porodica dovodi do trošenja energije svih njenih članova u cilju obezbeđenja osnovnih sredstava za preživljavanje. Na taj način ugrožen je opstanak porodice kao osnovne ćelije društva i svih sadržaja života u porodici.

Sa druge strane, ono o čemu se nedovoljno govori su porodice sa više dece, samohrani roditelji i nažalost sve više bolesne dece koji muku muče živeći u oskudici.

Iz tog razloga, od 2019.godine postoji humanitarna fondacija „Pokreni Život“ koja pomaže višečlanim porodicama, samohranim roditeljima, bolesnoj deci i osobama sa invaliditetom.

Tim organizacije su mladi i motivisani ljudi, sa željom da pomognu porodicama i pojedincima kojima i naše malo znači puno.

Sloganom kojim se vodi Fondacija –  „Da svako dete ima detinjstvo kakvo zaslužuje“, do sada je, od 2019. godine, uz pomoć velikog broja donatora, društveno odgovornih kompanija i firmi, prikupila više od 16.000.000 dinara sa kojima je pomogla više od 20 porodica i preko 20 korisnika kojima je pomogla u prikupljanju novčanih sredstava za lečenje u Srbiji i inostranstvu.

Zahvaljujući neizmernoj podršci, do kraja 2021.godine zbrinutno je tri porodica, odnosno uspešno su adaptirane i renovirane tri „Pokreni Život“ kuće u Leskovcu i Vranju.

Kao Fondacija, veliku podršku i pomoć pružamo i obrazovnom sistemu, te smo do sada donirali preko 40.000 zaštitinih troslojnih maski za vreme pandemije KOVID-19 i Medicinskoj školi u Leskovcu uručili vrednu donaciju u vidu dušeka i posteljina kako bi učenici te škole neometano pohađali praktičnu nastavu.

Za vreme elementarnih nepogoda, početkom 2021.godine pokrenut je projekat „Jug nije sam“ koji je za cilj imao pomoć porodicama koje su pogođene poplavama na jugu Srbije.

Svoje delovanje smo u 2021. godini proširili i na Kosovu i Metohiji prepoznavši ozbiljnost situacije našeg naroda na Kosmetu i potrebu za pomoći.

Cilj je da u narednih nekoliko godina okupimo veći broj donatora koji će sa redovnim donacijama pomagati u lečenju dece i pomoći višečlanim porodicama u Srbiji.

REČ OSNIVAČA

Fondaciju Pokreni Život sam osnovao sa svojih sedamnaest godina, a moj humanitarni rad kreće u srednjoj školi sa profesorkom Anom Jović koja je sa svojim učenicima pomagala oboleloj deci u Leskovcu i okolini. Tada se prvi put javila želja da pokrenem svoju Fondaciju i krenem u humanitarnu misiju sa svojim drugarima i prijateljima.

 

Do sada smo uspeli da zajedničkim snagama postavimo izuzetno visoke ciljeve i iste ispunimo za jako kratko vreme.
Svojom transparentnošću smo vratili poverenje i veru u humanitarni rad. Na sajtu možete pratiti tok novca, a svakodnevno radimo na unapređenju sistema i inovaciji istog. U 2021.godini smo potpisali Ugovor sa mobilnim operaterima i omogućili donatorima i sms donatorsku platformu. Kao jedna od mlađih Fondacija imamo dve najvažnije platforme, a to jeste sms humanitarni broj i elektronsko doniranje preko sajta.

 

Posle dve godine humanitarnog rada mogu reći da smo do sada ispunili sve naše ciljeve i premašili sva naša očekivanja.

 

Izuzetno sam ponosan na svoj tim ljudi koji svakodnevno radi na lečenju dece i izgradnji novih „Pokreni Život“ kuća za socijalno ugrožene porodice kojima vraćamo veru i nadu u bolje sutra.

 

Želeo bih da se zahvalim svim donatorima i kompanijama koji su nam ukazali poverenje, jer ovo je bitka svih nas za budućnost naše dece i ovoj borbi nema kraja.