Због недавне смрти оца који је био ратни војни инвалид, много тога је пало на њихова нејака леђа.

Породицу Цветковић из Ниша чине бака Душанка(67), унуци Никола(23), Немања(16), Душан(13), Марко(8) и унуке Николина(15) и Марија(8).
Живе од бакине пензије од које немају ни за најосновније намирнице, у кући препуној влаге, дотрајалог намештаја, хладних голих зидова, пода од бетона и условима у којима ниједно дете не заслужује да живи.

После смрти оца, Никола(23) је са својом баком, која болује од Паркинсонове болести, преузео бригу о породици. „Ја сам и сама била сироче у хранитељској породици, малтретирали су ме, знам како је то, своје унуке не дам!“- каже нам бака Душанка.

Након разговора са Центром за социјални рад, Никола је, како нам кажу суграђани, добио информацију да ће баку сместити у дом за стара лица а сестре и браћу у хранитељској породици, након тога је подлегао притиску, и како није видео излаза из ове тешке ситуације покушао је да се убије, Богу хвала, добио је само лакше телесне повреде и није животно угрожен.

Ови храбри и вредни мали борци, са тако мало година, чувају једни друге, деле и једно парче хлеба, само да би остали заједно и већ знају да је смисао живота уствари та љубав. Николина обавља све кућне послове, сама пере веш јер немају машину, чисти, спрема оброк, ако има услова за исти.

Не остајемо неми на тугу и тежак живот ове дечице, и покрећемо велику акцију прикупљања средстава за адаптацију и реновирање дома, да свако дете има детињство како заслужује, испунимо живот добрим делима!

“Љуби ближњега свога као самог себе.“

Током посете породици нисмо добили ниједну информацију о мајци ове деце, а комшије кажу да није вредно помена.

Уплатом на динарски рачун: 165-7010855807-48, Аддико банка
160-6000000838286-13, Банка Интеса
Уплатом на девизни рачун:
ИБАН RS351657010855831-73
Уплатом преко пејпал платформе:
paypal.me/pokrenizivotsrb
Слањем поруке на број 3800 (цена поруке 200.00 РСД)
Уплатом преко веб сајта, линк у опису профила

 

Изаберите начин донирања: