Desetogodišnja Jana je ostala bez majke kada je imala sedam godina i krenula u prvi razred a sada živi sa ocem i bakom koji se trude da joj pruže detinjstvo kakvo zaslužuje, ali, nažalost, uslova za normalan život u njihovoj kući, nema.

 

Porodica Mihajlović koju čine otac Goran(48), ćerka Jana(10) i Goranova majka Dušanka(72), živi u selu Toplac, nedaleko od Vranja, u staroj kući bez kupatila, sa ispucalim zidovima, dotrajalim nameštajem i krovom koji prokišnjava. Pod je od betona a nemaju ni kuhinjske elemente.

 

Kako nam kaže Goran, nadniči kada posla ima, kupaju se u koritu i zimi i leti, a veliki problem je što u kući nemaju vode. Jedina primanja su im socijalna pomoć i bakina penzija u iznosu od 19.000 dinara.

 

Bore se sa tugom i teškim životom već tri godine od kada je Goran ostao bez supruge nakon duge borbe sa kancerom, i u ovoj kući razloga za osmeh nije bilo odavno.

 

Baka Dušanka brine oko pokućstva ali joj je sve teže i teže da se brine o njima jer je ostarila, ali kako kaže, brinuće dokle god može da hoda. Bila je žrtva nasilja u porodici, ceo život se mučila i mukama nije kraj i dan danas, priča.

 

Uprkos svemu, Jana je veoma skromno, i povučeno dete, dobar đak. Njen pogled je tužan čak i kada se smeje i hrabro se bori sa bolom zbog gubitka majke koju je neizmerno volela.

 

Ne ostanimo nemi na tugu ove devojčice, pomozimo maloj Jani da ima detinjstvo kakvo zaslužuje!