Први Ресторан Покрени Живот за социјално угрожене породице и потпуно БЕСПЛАТАН ОБРОК за све!

 

Да ли знате да 17% деце старости од 13 до 18 година живи у апсолутном сиромаштву, стопа ризика од сиромаштва у домаћинствима са троје или више деце износи 52%, а јако велики број породица корисник је народне кухиње? Готово сваки трећи корисник услуга народних кухиња у Србији је дете.

 

Фондација Покрени Живот је дуго разматрала овај случај и дошла на идеју да покрене пројекат који ће свим социјално угроженим породицама омогућити бесплатан оброк, и оно што је нама најважније верујемо да постоје људи који не желе да признају свој социјални статус због услова поделе хране у јавним кухињама и свог достојанства и сматрамо да би број корисника био и већи јер ћемо свим корисницима понудити пријатну атмосферу, послуживање корисника у објекту, разноврсне нутритивно богате оброке, топли амбијент(што је јако битно зими) и оброк за понети.

 

Наш пројекат не жели да класификује и дели људе, већ само да обезбеди оброк онима којима је то стварно потребно, не жели да доводи у питање доствојанство људи који чекају у редовима на пунктовима и циљ је солидарност а не милостиња, борба против глади и система који одузима људима достојанство.

 

ПОДРЖИ И ТИ ОТВАРАЊЕ ПРВОГ РЕСТОРАНА ЗА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ!