Недалеко од Лесковца, у селу Кутлеш, упознали смо осмочлану породицу Лазаревић.
Породицу чине отац Игор, Мајка Љиљана и деца Петра (16), Александра (12), Сања (10), Лука (8) и Лана (4) и бака Гордана.

Мале и велике Лазаревиће краси љубав и повезаност. Оно што нам је упало за око јесте братско-сестринска љубав малих Лазаревића.

Недуго након рођења, Лани је дијагностикована цироза јетре, где је једини излаз трансплантација јетре у Италији са навршених три година живота.

„Једини извор прихода нам је социјална помоћ и дечији додатак што све укупно износи 30 хиљада динара, а половина тог новца нам одлази на аутобуске карте, лекове и посебну храну за малу Лану. Ишчекивање операције и неизвесност ми најтеже пада. Стално идемо у Тиршовој на контроле и плашим се да је не изгубим…“ рекла нам је мајка Љиљана са сузама у очима.

„До скоро нисмо имали купатило, али захваљујући добрим и хуманим људима успео сам да направим купатило и решим један део проблема, али нам фали септичка јама и хидрофор како би купатило било функционално и како се деца не би купала у кориту.“прича нам отац Игор кроз шта је све прошао.

Игор од рођења има проблем са видом што му додатно отежава живот и проналазак посла.

Мали Лазаревићи заслужују боље услове за живот и ветар у леђа онда када им је најтеже. Зато морамо стати на њихову страну у овом тешком времену!

Динарски рачун 165-7010855807-48
IBAN RS35165-7010855831-73
PayPal paypal.me/pokrenizivotsrb
SWIFT/BIC HAABRSBG