Uslovi korišćenja

20.11.2021.

Posetom ili donacijom prihvatate uslove korišćenja koji su navedeni u daljem tekstu. Humanitarna organizacija Pokreni Život zadržava pravo da bez prethodnog obaveštavanja vrši izmene i dopune ovih Uslova korišćenja.

Komunikacija sa korisnicima

Naša komunikacija sa posetiocima sajta i donatorima se odvija putem elektronske pošte ili obaveštenjima koja ćemo objavljivati na ovom sajtu.

Izjava o zaštiti privatnosti korisnika

Posetom ili donacijom prihvatate uslove korišćenja koji su navedeni u daljem tekstu. Humanitarna organizacija Pokreni Život zadržava pravo da bez prethodnog obaveštavanja vrši izmene i dopune ovih Uslova korišćenja.

Komunikacija sa korisnicima

Naša komunikacija sa posetiocima sajta i donatorima se odvija putem elektronske pošte ili obaveštenjima koja ćemo objavljivati na ovom sajtu.

Humanitarna organizacija Pokreni Život se obavezuje i garantuje čuvanje i zaštitu privatnosti podataka svih naših donatora.

Humanitarna organizacija Pokreni Život prikuplja samo neophodne, osnovne podatke o donatorima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo donatorima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje koriste za naše marketinške akcije. Svi podaci o donatorima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni u Humanitarna organizacija Pokreni Život odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.
Obavezujemo se da prikupljene podatke ne koristimo ni u koje druge svrhe.

Intelektualna svojina

Sadržaj prikazan na ovom sajtu kao što tekstovi, fotografije, logotipi, video i audio zapisi, dizajn (baneri, ikonice), i softver su vlasništvo Humanitarna organizacija Pokreni Život i ne mogu se koristiti bez prethodne saglasnosti.

Radno vreme

Online donacija preko web prezentacije www.pokrenizivot.com radi od 00-24h, 7 dana u nedelji. U slučaju tehničkih problema ili tokom zahvata redovnog održavanja sajt može biti kraći vremenski period nedostupan o čemu ćete biti obavešteni.

Promena (ažuriranje) podataka na sajtu
Humanitarna organizacija Pokreni Život zadržava pravo da može u svako vreme, bez prethodne najave, promeniti podatke prikazane na bilo kojoj stranici sajta.

Uslovi donacije
www.pokrenizivot.com je web prezentacija koja posluje u skladu sa Zakonom o elektronskoj trgovini i svim ostalim važećim zakonima i propisima u Republici Srbiji.
Detaljni uslovi donacije navedeni su u sledećem tekstu. Molimo Vas da se upoznate sa njima pre nego što date donaciju:

Doniranje

Prilikom doniranja potrebno je da ispratite sledeće korake:

  1. Unos podataka radi evidencije donatora
    2. Unos iznosa donacije
    3. Finalni pregled podataka
    4. Pregled i potvrda donacije1. Unos podataka radi evidencije donatora

Prilikom popunjavanja formulara za donaciju potrebno je da unesete svoje lične podatke i email adresu. Evidencija se obavlja samo jednom, a svaki sledeći put kada posetite www.pokrenizivot.com sistem će vas automatski prepoznati po unetoj email adresi i ažurirati vaše ostale podatke.

2. Unos iznosa

U polje za iznos donacije potrebno je da unesete iznos koji želite da donirate.

Sve transakcije na našem sajtu obračunavaju se u dinarima (RSD).

  1. Pregled i potvrda donacije

Pre nego što potvrdite donaciju, možete još jednom proveriti sve detalje: iznos donacije, podatke o donatoru.

Plaćanje
Podržava sledeće načine plaćanja:

– platnom karticom (e-doniraj)

Ukoliko posedujete Visa, MasterCard, DinaCard ili American Express platnu karticu odobrenu od strane banke izdavaoca za online plaćanje, izaberite ovaj način plaćanja. Nakon što potvrdite donaciju, bićete preusmereni na sajt Banca Intesa Beograd. Na sajtu banke vršite unos podataka sa platne kartice i obavljate plaćanje. Ukoliko je transakcija uspešna bićete vraćeni na naš sajt sa obaveštenjem da je plaćanje uspešno obavljeno. U slučaju da plaćanje nije uspelo, bićete vraćeni na naš sajt sa informacijom o neuspelom plaćanju i moći ćete da ponovite plaćanje ili da izaberete drugi način plaćanja.
Iz sigurnosnih razloga, podaci o vašoj platnoj kartici su vidljivi samo Banci Intesa Beograd kao procesoru kartica. Sajt banke je zaštićen i siguran za ovaj način plaćanja.

– donacija putem PayPal-a

Ukoliko posedujete PayPal nalog, izaberite ovaj način plaćanja. Nakon što potvrdite donaciju, bićete preusmereni na sajt PayPal-a gde vršite unos podataka o vašem PayPal nalogu nakon čega potvrdjujete plaćanje iznosa sa vašeg naloga.

Zakonom o deviznom poslovanju Republike Srbije („Sl. glasnik RS“, br. 62/2006, 31/2011, 119/2012, 139/2014 i 30/2018), nije dozvoljeno devizno plaćanje između rezidenata, tako da je doniranje putem PayPal-a dozvoljeno samo za donatore koji NISU rezidenti Republike Srbije. 

Humanitarna organizacija Pokreni Život nije u sistemu PDV-a.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.
Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Reklamacije

Reklamacije vezane za izvršenu upatu

Osnovni podaci o firmi
Trgovac je u obavezi da na e-commerce prodajnom mestu predoči:
• Humanitarna organizacija Pokreni Život
• Učitelja Josifa 23 a/3
• 9499
• 28287542
• 111654117
• www.pokrenizivot.com
• +381603212050
• info@pokrenizivot.ad-test.website

Izjava o konverziji
Ako su na e-comemerce prodajnom mestu cene izražene i u stranoj valuti (€, $, …) Trgovac je u obavezi da predoči sledeću izjavu o konverziji (ili sličnu):
‘All payments will be effected in Serbian currency – dinar (RSD). The amount your credit card account will be charged for is obtained through the conversion of the price in Euro into Serbian dinar according to the current exchange rate of the Serbian National Bank. When charging your credit card, the same amount is converted into your local currency according to the exchange rate of credit card associations. As a result of this conversion there is a possibility of a slight difference from the original price stated in our web site’.

‘Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD).Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.

Kontakt podaci – korisnički servis
Trgovac je u obavezi da na e-commerce prodajnom mestu predoči kontakt podatke (adresu, broj telefona i e-mail adresu) na koje se korisnici/kupci mogu obratiti kako bi dobili potrebne informacije u vezi sa narudžbinom ali i u slučaju reklamacije ili otkaza narudžbine.
Учитеља Јосифа 23 а/3 Лесковац
+381 60 3212 050

Politika reklamacija
Reklamacije vezane za izvršenu upatu (donaciju) su moguće u sledećim slučajevima:
1. Zloupotreba kartice;
2. Pogrešno unet iznos (nula više i sl.).
U slučaju reklamacija iz nekog od napred navedena dva razloga, iste se primaju tako što se e-mail sa potvrdom o izvršenoj transakciji prosleđuje na e-mail adresu info@pokrenizivot.ad-test.website i uz njega se prilažu skenirani zahtev za povrat sredstava u slobodnoj formi u kojem se navodi razlog. Potrebno je da zahtev sadrži potpis vlasnika kartice i skeniranu ličnu kartu, kao i kontakt telefon. Pošiljalac će biti kontaktiran, a sredstva vraćena u roku od 10 dana nakon uspostavljenog kontakta.
Sredstva se vraćaju na račun koji je vezan za platnu karticu kojom je donacija izvršena.

Povraćaj sredstava
U slučaju vraćanja sredstava donatoru koji je prethodno platio nekom od
platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Humanitarna Fondacija „Pokreni Život“ je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i
Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj
sredstava na račun korisnika kartice.

Izjava o PDV-u
Ukoliko je trgovac u sistemu PDV-a ističe se izjava: „PDV uračunat u cenu i nema skrivenih troškova“.
Ukoliko nije, ističe se jedna od sledećih izjava:
„(Ime pravnog lica) nije u sistemu PDV-a“
„(Ime pravnog lica) nije prijavljen u sistem PDV-a“
„(ime pravnog lica) nije obveznik PDV-a“